Ainekset

5 porkkanaa (300 g)
1 valkosipulinkynsi
½–1 tl jauhettua juustokuminaa
½–1 tl jauhettua korianteria
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna
1/2 appelsiini
2 rkl tahinitahnaa
  rypsiöljyä
  suolaa

Tee näin

Kuori porkkanat. Paloittele 2 cm paloiksi.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

Yhdistä loraus rypsiöljyä, valkosipuli, juustokumina, korianteri ja hunaja. Hiero seos porkkanoihin. 

Paahda 160-asteisessa uunissa 30 – 40 minuuttia tai kunnes kypsää. Aseta sivuun jäähtymään.

Purista sitruunan ja puolikkaan appelsiinin mehu.

Soseuta porkkanat, mehut, tahini sekä oliiviöljy tahnaksi tehosekoittimessa. Mausta suolalla oman maun mukaan.