Ainekset (4 annosta)

1 viipale Fazer Puikula Täysjyväruis -leipää
noin 3 rkl juurespyreetä
20 g mustaleima Emmentalia
koristeeksi vesikrassia

Juurespyree

noin 1 kg porkkanoita
300 g palsternakkaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl kuohukermaa
1 rkl suolaa

Tee näin

Valmista aluksi juurespyree. Kuori porkkanat ja palsternakat. Halkaise porkkanat ja viipaloi palsternakat. Grillaa juureksiin väri kuivalla pannulla ja kypsennä niitä uunissa 150 asteessa noin puoli tuntia. Mittaa tuorejuusto ja kerma tehosekoittimeen, laita kuumat juurekset juuston päälle ja soseuta pyreeksi. Voit valmistaa juurespyreen jo aikaisemmin.

Leikkaa Puikula neljään osaan ja juustosta leivän pituisia tankoja. Annostele pyree leipien päälle ja laita juusto pyreen päälle. Koristele lopuksi vesikrassin oksalla.

Sommelier, Samuil Angelovin, juomasuositus juures-emmental-leivälle on tumman täyteläinen Miss Harry Barossa Shiraz-punaviini.