Ainekset (1 annos)

1 kpl Fazer Puikula Täysjyväruis -leipää
30 g lämminsavustettua lohta
1 kovaksi keitetty kananmuna
1 iso rkl sinapilla maustettua tuorejuustoa
1 oksa tilliä

Sinappituorejuusto

1 dl maustamatonta tuorejuustoa
vajaa 1 rkl sinappia

Savulohitahna

250 g lämminsavustettua lohta
1 dl ruoanvalmistusjogurttia (rasvaa vähintään 10 %)
2 rkl ketsuppia

Tee näin

Valmista ensiksi sinappituorejuusto sekoittamalla maustamaton tuorejuusto ja sinappi sekaisin. Voit halutessasi käyttää suomalaisen makean sinapin sijaan myös Dijon-sinappia.

Tämän jälkeen keitä, jäähdytä ja viipaloi kananmuna. Voitele Fazer Puikula -leivän molemmat viipaleet sinappituorejuustolla ja levitä leivän pohjan päälle viipaloitu kananmuna. Murra lohesta pala ja murusta se sormin kananmunan päälle. Koristele lohen pinta nypityllä tillillä ja nosta voideltu kansi täytteiden päälle.

Savulohitahnan valmistat rikkomalla savulohen sormin tai haarukalla kulhoon ja lisäämällä jogurtin ja ketsupin joukkoon. Sekoita tahna valmiiksi lusikalla tai nuolijalla.

Savulohitahna-leivän valmistat levittämällä 2 reilunkokoista ruokalusikallista lohitahnaa Fazer Puikula-leivän pohjan päälle. Sen jälkeen kokoa tahnan päälle viipaloitu kananmuna ja tuoreet kurkkuviipaleet. Leivän voi koristella hienonnetulla tillillä tai kesäsipulin varrella ennen kannen lisäämistä.