Ainekset

Pohja

3 munaa
2 ½ dl sokeria
3 ½ dl  vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl  leivinjauhetta
¾ dl maitoa
2 dl sulatettua voita tai margariinia
2 rkl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
  voita ja korppujauhoja vuoan voitelemiseen ja jauhottamiseen

Täyte

2 dl  kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g  Fazer Tumma leivontasuklaata

Kuorrutus

200 g  Fazer Leivontasuklaa valkoinen
2 dl  kuohukermaa
50 g  voita
  oranssia elintarvikeväriä
3 rkl Lemon Curd -sitruunatahnaa
50 g Fazer Tumma leivontasuklaata

Tee näin

Kakkupohjan valmistaminen

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 20-senttinen vuoka. Mikäli käytät irtopohjavuokaa, vuoraa pohja leivinpaperilla. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Kiehauta maito ja rasva kattilassa ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseosta sekä maito-rasvaseosta vuorotellen taikinan sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi.

Ota taikinasta kolmasosa erilleen ja siivilöi kaakaojauhe pienemmän taikinamäärän sekaan.

Kaada vuokaan vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa, tummaa noin puoli desilitraa ja vaaleaa noin desilitra kerrallaan. Toista kunnes kaikki taikina on vuoassa.

Paista 180-asteisessa uunissa keskitasolla noin 60 minuuttia tai kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Täytteen valmistaminen

Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä hieman. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista kunnes seos on jämäkkää. Lisää sulatettu suklaa vaahdon sekaan ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja lusikoi täyte kakkupohjalle. Nosta päällimmäinen kakkulevy täytteen päälle. Anna täytteen jähmettyä jääkaapissa.

Kuorrutteen valmistaminen

Paloittele valkosuklaa kattilaan ja lisää kerma sekä voi. Kuumenna miedolla lämmöllä hyvin sekoitellen niin, että ainekset sekoittuvat hyvin keskenään ja seos on tasaista. Älä anna kiehua. Lisää oranssi elintarvikeväri. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hieman.

Sivele kakun pinta sitruunatahnalla. Kaada päälle kuorrutus.

Sulata tumma leivontasuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lusikoi sula suklaa pienen pakastuspussiin ja leikkaa pussin kulma. Pursota kakun päälle tummia raitoja.