Supersuklaiset kuppikakut

Ainekset (12-15 kpl)

Taikina

3,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa 
225 g voita (jos käytät normaalisuolaista voita, älä lisää taikinaan suolaa)
4 munaa
2,5 dl turkkilaista jogurttia

Kuorrute

110 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
0,5 dl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl Marianne Crush -rouhetta
2 rkl kevytmaitoa tai kuohukermaa
Koristeluun Avec-pastilleja

Tee näin

Taikina

  1. Ota voi huoneenlämpöön.
  2. Sekoita vatkauskulhossa keskenään kaikki kuivat aineet käyttäen puuhaarukkaa.
  3. Kuutioi huoneenlämpöinen voi ja lisää se kuiviin aineisiin alkuun hitaasti ja voin pehmetessä keskinopeudella sähkövatkaimella vatkaten. Seos on valmis kun sen rakenne muistuttaa murotaikinaa.
  4. Sekoita voi-jauhoseokseen nopeasti munat ja turkkilainen jogurtti. Älä vatkaa.
  5. Täytä paperiset kuppikakkuvuoat reiluun puoleen väliin saakka taikinalla.
  6. Paista kuppikakkuja 10-15 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Kokeile kakkujen kypsyyttä hammastikulla. Anna kuppikakkujen jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

Kuorrute

  1. Vaahdota voi kulhossa vaaleaksi.
  2. Lisää varovasti siivilöiden joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe ja vatkaa, kunnes seos on tasaista.
  3. Lisää Marianne Crush -rouhe ja maito tai kerma. Vatkaa muutaman minuutin ajan ja lisää tomusokeria tai nestettä sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi.
  4. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle ja koristele Avec-pastilleilla.