Omar-makeisista syntyy helppo ja nopea kinuskikastike, jolla voit kuorruttaa juhlapöydän kinuskikakun.

  • 2 dl kermaa
  • 1 pss (220 g) Omar-makeisia


1) Kuumenna kerma pienessä kattilassa. Lisää kuoritut Omar-makeiset kerman sekaan ja sekoita kunnes makeiset sulavat. Keitä kinuskia 15 minuuttia. Nosta kinuski liedeltä ja anna sen jäähtyä ja paksuuntua.

2) Nosta täytetty kakkupohja tarjoiluvadille. Kaada jäähtynyt ja paksuuntunut Omar-kinuski kakun päälle.

3) Anna kinuskin jähmettyä ja halutessasi kuorruta kakun reunat kermavaahdolla

4) Koristele valmis kakku Omar-makeisista tehdyillä ruusuilla. Katso täältä ohje Omar-ruusujen valmistamiseen.

Annos riittää yhden, halkaisijaltaan noin 24-senttisen täytekakun kuorruttamiseen. Suurempaa kakkua varten kannattaa annos tuplata.