Ainekset

8-10 hengelle

Pohja:  
6 valkuaista
3 dl sokeria
2 tl maissijauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
1,5 tl valkoviinietikkaa
Täyte:  
5-6 Marianne-keksiä
4 dl kuohukermaa
1 tl raastettua sitruunan kuorta
2 rkl sokeria
0,5 l punaisia puutarhamarjoja
  tomusokeria
  tuoretta piparminttua   

Tee näin

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri hiljalleen vaahdottamisen aikana. Sekoita viimeisen sokerierän joukkoon maissijauho ja sitruunan raastettu kuori. Lisää seos valkuaisvaahtoon hyvin vatkaten. Vatkaa viimeisenä joukkoon viinietikka. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Lusikoi massa pyöreään muotoon (halkaisija 20-22 cm) leivinpaperin päälle. Reunat saavat olla keskustaa korkeammat. Paista 125-asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia (tarkkaile, että pinta ei ruskistu) ja jäähdytä.

Rouhi Marianne-keksit reiluiksi paloiksi veitsellä. Ripottele keksipalat marenkipohjan keskelle. Vaahdota kerma ja mausta kermavaahto raastetulla sitruunan kuorella ja sokerilla. Lusikoi kermavaahto keksipalojen päälle. Koristele kakku punaisilla marjoilla ja tuoreella mintulla.

.