Ainekset (n. 12 annosta)

Suklaakakkupohja  
200 g Fazer Taloussuklaata
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
munaa
200 g voita
2 dl tummaa muscovadosokeria
Kostutus  
n. 1 ½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrute  
4 dl kermaa
200 g Fazer Taloussuklaata
Lisäksi  
1 pss Marianne-rakeita

Tee näin

Valmista kakun täyte ja pohja tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin kakkupohja on helppo leikata ja kakku nopea koota.

Voitele kakkuvuoka (Ø 20–22 cm). Mikäli käytät irtopohjavuokaa, pingota vuoan pohjalle leivinpaperi.

Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota yhdessä kulhossa valkuaiset ja toisessa pehmeä voi ja muscovadosokeri.

Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon vähitellen keltuaiset koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon myös sulatettu suklaa. Siivilöi jauhot taikinaan. Lisää lopuksi valkuaisvaahto ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista kakku kypsäksi uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.

Valmista täyte. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Paloittele suklaa kulhoon ja kaada päälle kuuma kerma. Anna seoksen odottaa muutama minuutti, jonka jälkeen sekoita, kunnes suklaa on sulanut tasaisesti kerman joukkoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja nosta jääkaappiin odottamaan seuraavaan päivään.

Valmista kakku tarjoiltavaksi

Vaahdota suklaatäyte pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita maito ja vaniljasokeri kakun kostuttamista varten. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Leikkaa kahteen keskimmäiseen kakkupohjaan reikä keskelle käyttäen apuna mukia tai lasia (Ø 8–10 cm).

 

Kokoa kakku nostamalla reiätön kakkupohja alimmaiseksi tarjoilualustalle.  Kostuta kevyesti vaniljalla maustetulla maidolla. Lusikoi täytettä kakulle, jätä kuitenkin keskiosa tyhjäksi.

Nosta päälle seuraavaksi kakkulevy, jossa on reikä. Kostuta ja lusikoi päälle täytettä. Toista sama toisen kakkupohjan kanssa.

Kaada Marianne rakeet reikään ja nosta päällimmäiseksi kokonainen kakkulevy. 

Kostuta pinta kevyesti ja levitä kakun pinnalle ja reunoille loppu suklaavaahto.

Levitä kuorrute pinnalle nuolijalla tai lusikalla. Jätä kakun pinta aaltoilevaksi. Koristele halutessasi suklaakoristeilla.