Ainekset

8-10 hengelle

Pohja:  
175 g Marianne-keksejä
50 g voita sulatettuna
Täyte:  
5-6 kpl liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g paksua turkkilaista jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl sitruunamehua
2 dl Marianne Crushia
Keksikerrokset:  
175 g Marianne-keksejä
Kiisselikerros:  
3 liivatelehteä
5 dl valmista mansikkakiisseliä
2 rkl sitruunamehua
Koristeluun:  
  punaherukoita

Tee näin

Hienonna Marianne-keksit tehosekoittimella hienoksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita täytteen ja kiisselikerroksen liivatelehdet likoamaan erikseen omiin kulhoihinsa kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti keskenään. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota vaniljakastike sähkövatkaimella ja sekoita vaahto tuorejuusto-jogurttiseokseen. Purista täytteen liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita täytteeseen lopuksi Marianne Crush. Purista kiisselikerroksen liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos kiisselin joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Hienonna keksikerroksen Marianne-keksit tehosekoittimella hienoksi.

Kaada puolet täytteestä keksipohjan päälle. Lisää puolet keksijauhelmasta täytteen päälle. Kaada sitten kiisseli omaksi kerroksekseen ja sen päälle loput keksijauhelmasta. Lisää loput juusto-jogurttitäytteestä ja peitä vuoka kelmulla. Hyydytä kakkua jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli. Kokoa kakun pinnalle Marianne-raidat punaherukoista.

Vinkki: Voit tehdä kakun pinnalle punaisten raitojen kaveriksi valkoiset raidat Marianne-rakeilla.