Ainekset (8 annosta)

173 g Fazer Marianne-keksejä (1 keksipötkö)
50g voita sulatettuna

Täyte

4 kpl  liivatelehteä
3 dl  kuohukermaa
1 dl  tomusokeria
2 tl  vaniljasokeria
250 g mascarponea
200 g Fazer Taloussuklaata sulatettuna
  tilkka kuumaa vettä

Pinnalle

  Fazer valkoista leivontasuklaata
  Fazer Taloussuklaata

Tee näin

Hienonna keksit tehosekoittimella hienoksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (vuoan halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoille.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita mascarpone varovasti kermavaahdon joukkoon. Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita hieman jäähtynyt suklaa täytteeseen. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumennettuun vesitilkkaan. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.

Peitä vuoka kelmulla ja hyydytä kakkua jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli. Raasta suklaista lastuja esim. raastimen leveällä terällä tai juustohöylällä. Laita suklaalastut hetkeksi pakastimeen jähmettymään niin ne kestävät paremmin käsittelyä.

Koristele kakun pinta suklaalastuilla.