Suklaa on herkkä ottamaan itseensä hajuja ja makuja. Säilytä suklaa oikein makunautinnon maksimoimiseksi. Tiesitkö nämä seikat suklaan säilyttämisestä?

  • Suklaa ei ole jääkappituote. Säilytä suklaa kuivassa ja viileässä, mieluiten 16–20 asteen lämpötilassa. Tasainen lämpötila on suklaalle paras, älä siis altista suklaata suurille lämpötilavaihteluille. 
  • Mikäli suklaata säilyttää liian lämpimässä, muuttuu sen rakenne ja pinnalle voi kertyä rasvakiteitä, eli suklaa muuttuu harmahtavaksi. Harmaa väri on kuitenkin vain ulkonäkövirhe, eikä vaikuta suklaan makuun. 
  • Suklaa on herkkä tuote, se imee itseensä helposti hajuja ja makuja ympäristöstä. Tämän takia suklaa kannattaakin säilyttää mieluiten omassa kääreessään
  • Maitosuklaa on suklaista herkin ulkopuolisille mauille ja hajuille – ole siis erityisen tarkka sen säilyttämisessä. 
  • Huomioi myös suklaapakkauksesta löytyvä parasta ennen -päiväysmerkintä.