Ainekset (4 annosta)

 

1 valkosipulinkynsi
1 pnt persiljaa
50 g huoneenlämpöistä voita
4 kpl portobello-sientä
400 g bufalamozzarellaa
1/2 tl chilirouhetta
100 g rucolaa
3 luumutomaattia
4 kpl Fazer Kaurasämpylä
1 dl paahdettua tomaattikastiketta
120 g hummusta
  suolaa
  mustapippuria

Tee näin

Raasta limetin kuori ja laita se tehosekoittimeen. Halkaise ja purista mehu joukkoon.

Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää ne tehosekoittimeen juustokuminan, mintunlehtien, revittyjen korianterinlehtien ja suolan kanssa. Soseuta karkeahkoksi. Voit halutessasi jättää hieman purutuntumaa jos käytät pulssitoimintoa tehosekoittimessa.

Kuori punasipuli ja poista kanta. Hienonna.

Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita munat, punasipuli sekä puolet korppujauhoista käsin kikhernemassaan. Muotoile pieniä pihvejä.

Pyörittele pihvit jäljelle jääneessä korppujauhossa.

Kuumenna loraus rypsiöljyä paistinpannulla. Paista pihvit molemmilta puolilta kauniin kullanruskeiksi, kunnes ovat kypsiä.

Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna persiljan lehtiosa.

Sekoita persilja ja valkosipuli voihin.

Poista jalka sienistä. Asettele uunipellille ylösalaisin. Voitele sienet persilja-valkosipulivoilla. Mausta oman maun mukaan suolalla sekä vastarouhitulla mustapippurilla.

Viipaloi mozzarellat. Asettele viipaleet sienien päälle. Ripottele chilirouhe juuston päälle.

Paahda sieniä 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.

Lämmitä sämpylät. Viipaloi tomaatit. Asettele ne rucolan kanssa sämpylöiden pohjien päälle. Nosta lämpimät sienet tomaattien päälle.

Lusikoi tomaattikastiketta sienten päälle. Voitele sämpylän kansi hummuksella. Kokoa hampurilainen.