Ainekset

300 g hasselpähkinöitä
1 levy (250 g) Fazerin tummaa leivontasuklaata (44 %)
4 rkl rypsiöljyä
3 rkl Fazer Cacao -kaakaojauhetta
5 rkl tomusokeria

Tee näin

Levitä hasselpähkinät leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda niitä 175 asteessa 10 minuuttia. Kaada pähkinät puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja hiero pähkinöitä toisiaan vasten, kunnes suurin osa kuorista irtoaa.

Rouhi suklaa ja sulata se vesihauteessa.

Laita pähkinät monitoimikoneeseen ja jauha niitä noin 10 minuuttia tai kunnes ne muuttuvat nestemäiseksi tahnaksi. Saatat aluksi joutua sammuttamaan koneen muutaman kerran ja lusikoimaan pähkinämurskaa lähemmäs terää.

Lisää öljy ja sulatettu suklaa monitoimikoneeseen ja sekoita. Lisää lopuksi kaakaojauhe sekä tomusokeri.

Kaada levite puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä levite jääkaapissa. Ota levite tarvittaessa hetkeksi huoneenlämpöön ennen levitystä.

Valmis levite säilyy jääkaapissa 1–2 viikkoa.

VINKKI: Sipaise levitettä esimerkiksi aamiaiscroissantin sisään tai paahtoleivän päälle. Levite sopii myös Fazer Puikula -graham- tai kaurapaahdon päälle.