Ainekset

 

1 pussi (n. 2 l leipäpaloja)  päivän vanhaa Fazer Puikula Kaura -leipää
sipuli
25 g  voita 
2 päärynää
  ripaus kanelia
4 siivua pekonia 
  mustapippuria myllystä
  hieman sormisuolaa
1,5 rkl  tuoretta salviaa
1,5 rkl  tuoretta persiljaa
1,5 dl pekaanipähkinöitä
1,5 dl pehmeitä, kuivattuja karpaloita 
1 dl kanalientä
  voita nokareina

Tee näin

Poista leivästä kovat kuoret. Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipuli sekä päärynät leipäpalojen kanssa samankokoisiksi paloiksi. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. 

Kuullota sipulinpaloja voissa, kunnes ne pehmenevät hieman. Lisää päärynä- ja pekonipalat, paista seosta noin viiden minuutin ajan. Lisää kanaliemi ja anna muhia 10 minuuttia. Mausta seos mustapippurilla, suolalla ja ripauksella kanelia. 

Sekoita kulhossa leipäpalat ja sipuli-päärynäseos hyvin sekaisin niin, että leipäpalat kostuvat. Silppua joukkoon tuoretta salviaa sekä persiljaa. Lisää lopuksi karkeasti rouhitut pekaanipähkinät sekä kuivatut karpalot.  

Täytä joulukalkkuna seoksella. 

Laita ylijäänyt täyte voilla voideltuun vuokaan, ripottele pinnalle voinokareita ja paista lisuketta 20 minuutin ajan 200 asteisessa uunissa folion alla. Poista folio ja paista vielä viiden minuutin ajan niin, että pinta muuttuu rapeaksi. 

Tarjoa kypsän kalkkunan lisukkeena.