Laskiaispullat

Ainekset

1 l kevytmaitoa 
100 g  tuorehiivaa 
4 g  jauhettua kardemummaa 
300 g  hienoa sokeria 
24 g  suolaa
2 kananmunaa
1,7 kg  vehnäjauhoja 
300 g  voita (tai margariinia) 

Tee näin

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota hiiva, lisää kardemumma, sokeri, suola ja kananmunat. Sekoita. Lisää jauhot, ei kuitenkaan kaikkia kerralla, ettei taikinasta tule liian tukeva. Lisää loppuvaiheessa sulatettu voi. Muotoile taikina pulliksi, kohota liinan alla, kunnes pullat ovat kohonneet liki kaksinkertaisiksi. Voitele pullat kananmunalla ja paista 180°C noin 20 minuuttia, kunnes kypsiä. 

Väliin vadelmahilloa tai mantelimassaa ja kermavaahtoa, n. ruokalusikallinen per pulla.