Ainekset

Venetsia on kuulu paitsi sadoista kanaaleista ja pienistä saaristaan, myös laskiaisajan karnevaalijuhlinnasta. Laskiaisaikaan sijoittuva karnevaali on yksi maailman vanhimmista, sillä italialaiskaupungissa on vietetty karnevaaleja jo 1000-luvulta lähtien.

Venetsiassa karnevaalijuhlijoilla on tapana verhoutua salaperäisten naamioiden taakse. Venetsialaiskarnevaalin hengessä syntyy herkku, joka suomalaisin silmin näyttää jokseenkin tavalliselta laskiaispullalta, mutta jonka maku saattaa yllättää. Kyseessä ei ulkonäöstä huolimatta olekaan makea pulla, vaan suolainen suupala.

Houkuttele ystävä laskiaisrientoon pulkkamäkeen tai luistinradalle ja pakkaa venetsialaisten karnevaalien hengessä valmistetut suolaiset pullat mukaan retkievääksi.

Salaperäiset laskiaispullat Venetsian karnevaalien hengessä

Tarvitset:
Fazer Kaurasämpylöitä tai Fazer Alku Jyväpala -sämpylöitä
tuorejuustoa
italialaista salamia
aurinkokuivattuja tomaatteja
(vehnäjauhoja koristeeksi)

Tee näin

Notkista tuorejuusto ja lusikoi se pursotuspussiin. Aseta salami sekä aurinkokuivattu tomaatti avatun sämpylänpuoliskon keskelle. Pursota sämpylän reunoille tuorejuustoa. Laita sämpylän kansi pohjan päälle ja sihtaa päälle halutessasi hieman vehnäjauhoja.