Mignon-munat valmistetaan käsityönä munankuorien keräämisestä valmiin munan pakkaukseen.

Mignon-munan aidot kananmunankuoret saavat alkunsa suomalaisessa kanalassa, josta valikoidut kananmunat lähetetään Kaarinaan DAVA Foods Finland Oy:lle jatkokäsittelyä varten. Kaarinassa munista valikoidaan juuri oikean kokoiset Mignon -munien valmistusta varten.

Kananmunat tyhjennetään erityisellä imumenetelmällä sekä puhdistetaan, desinfioidaan ja kuivataan huolellisesti jatkokäsittelyä ja Fazer Makeisten Vantaan suklaatehtaalle kuljetusta varten.

Jokainen Mignon tehdään ja pakataan käsityönä

Tehtaalla munankuoret täytetään käsityönä yksi kerrallaan herkullisella mantelipähkinä-nougattäytteellä, joka sisältää mantelia, hasselpähkinöitä, sokeria, kaakaovoita, vaniljaa ja kaakaomassaa. Täyttövaiheen vaativuutta lisää se, että jokaisessa Mignon-munassa on mantelipähkinä-nougattäytettä 52 grammaa.



Kun munankuoreen on valettu mantelipähkinänougatia, se viedään kovettumaan erityiseen jäähdytystunneliin. Täyttöaukko suljetaan seoksella, jossa on puuterisokeria, riisivalkuaista ja vähän vettä. Mignon-muna on laktoositon ja gluteeniton.

Myös pakkausvaihe tehdään käsityönä, minkä jälkeen Mignon-munat ovat valmiita valloittamaan pääsiäismarkkinoita.