Ainekset

Pohja

250 g (n. 65 kpl) Jyväshyvä kaurakeksejä
100 g voita sulatettuna
0,5 tl kardemummaa

Täyte

5 - 6 kpl liivatelehteä
1 prk (410 g/240 g)  säilykeaprikoosia
200 g  Fazer Valkoinen leivontasuklaata 
2 dl kermaa
2 dl  paksua maustamatonta jogurttia
2 dl sokeria
0,5 dl sitruunamehua

Pinnalle

100 g  Fazer Valkoinen leivontasuklaata
2 dl kermaa
  syötäviä kukkia (tai valmiita sokerimassakukkia)
1 pussi  Fazer Muumimamman marmeladeja

Tee näin

Hienonna keksit tehosekoittimella hienoksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kardemumma. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle (vuoan koko n. 26 cm x 19 cm).

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Valuta säilykeaprikoosit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Sulata valkosuklaa pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti, sokeri, aprikoosisose sekä sulatettu suklaa. Sekoita täyte tasaiseksi. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.

Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla ja siirrä se tarjoiluvadille. Sulata valkosuklaa pakkauksen ohjeen mukaan ja anna se jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon valkosuklaa. Levitä vaahto kakun pinnalle ja asettele kukkasia sekä Muumimamman marmeladeja sinne tänne kakun pinnalle.