Ainekset (10 annosta)

2 1/2 kg kuorellisia katkarapuja
5 - 10 sitruunaa
2 ruukkua tilliä, ruohosipulia tai basilikaa

Tee näin

Levitä jäiset katkaravut laakealle alustalle sulamaan. Leivinpapereilla suojatut uunipellit sopivat tähän tarkoitukseen hyvin. Katkaravut sulavat nopeimmin huoneenlämmössä ja ohuena kerroksena. Jos aikaa on enemmän, katkaravut voi sulattaa jääkaapissa, siihen menee 1 - 2 vuorokautta.

Kokoa katkaravut keoksi kahdelle laakealle vadille, halkaise sitruunat ja nosta ne vadeille. Tarjoa rapeaksi paahdetun Fazer Paahto -leivän, valkosipulimajoneesin ja tilli- tai ruohosipulisilpun kanssa.

Vinkki! Basilikanlehdet ruokailijat repivät annoksiinsa pöytään nostetusta yrttiruukusta. Kietaise muoviruukun ympärille paperiservietti tai viimeistele suojaruukulla.