Ainekset (4 annosta)

Valkosipulileipäkolmiot

6 viipaletta Fazer Paahto Täysjyvä, Kaura tai Vehnä
3 rkl voita
2-3 kpl valkosipulinkynttä

Salaatti

100 g tuoreita pinaatinlehtiä
100 g retiisiä
100 g sokeriherneitä tai pitkiä vihreitä pakastepapuja
puolikas tuorekurkku

Marinoidut jokiravut

170 g Apetit Maritim Jokiravunpyrstöjä
½ sitruuna lohkoina
3 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
2 rkl tuoretta tai 2 tl kuivattua kirveliä

Tee näin

Valmista ensin marinadi. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita sitruunaviipaleet, öljy, hunaja ja yrtit kulhossa. Painele sitruunalohkoja puunuijalla niin, että niistä irtoaa mehua. Sekoita joukkoon jokiravunpyrstöt. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Leikkaa Fazer Paahto -leivät kolmioksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sulata voi pannulla. Lisää valkosipulit ja leipäkolmiot. Paista muutama minuutti, kunnes leivät ovat rapeat ja kullanruskeat.

Huuhtele ja valuta pinaatinlehdet lävikössä. Pese ja viipaloi retiisit. Levitä salaattivadille pinaatinlehdet, sokeriherneet, retiisit ja kurkkuviipaleet. Nostele päälle marinoituja jokiravunpyrstöjä. Aseta salaattivadin reunoille valkosipulileipäkolmioita. Pirskottele salaatille marinadilientä.