Ainekset (12-14 annosta)

   Fazer Paahto Vehnä -viipaleita

Hyytelö

4 kpl liivatelehteä
150 g mätiä
400 g katkarapuja
1 ruukku sitruunamelissaa tai minttua
1 kpl pienen sitruunan mehu
300 g tuorejuustoa, esim. ruohosipulilla maustettua
200 g ranskankermaa
1 dl purjokuutioita
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Koristeluun

50 g mätiä
100 g katkarapuja
  rosepippureita
1/2 ruukkua sitruunamelissaa tai minttua

Tee näin

Paahda leipäviipaleet kullanruskeiksi leivänpaahtimessa. Leikkaa kuoret pois ja leikkaa paahtuneet leipäviipaleet noin kahden sentin levyisiksi tikuiksi.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Anna mädin ja katkarapujen sulaa, valuta sulamisneste katkaravuista. Silppua yrtti.
Vuoraa pitkänomainen, noin 1,5 litran vuoka kelmulla. Asettele paahtoleipätikkuja pohjalle. Valuta liivatelehdet ja sulata ne kuumennettuun, sitruunasta puristettuun mehuun. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mäti, katkaravut, purjokuutiot, pippuri sekä yrttisilppu. Sekoita hyvin. Lisää jäähtynyt sitruuna–liivateseos joukkoon viimeiseksi hyvin sekoittaen. Kaada puolet hyytelöseoksesta vuokaan, pane leipätikkuja väliin ja kaada loppu seos vuokaan. Paina leipätikkuja vielä myös hyytelön pinnalle.
Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Avaa kelmu ja kumoa hyytelö tarjoiluvadille. Poista kelmu ja koristele hyytelön pinta katkaravuilla, mädillä ja rosepippureilla. Viimeistele tarjoiluvati tuoreilla yrtinlehdillä.