Ainekset (4 annosta (alkuruoka))

200 g puhdistettuja kauden sieniä, esimerkiksi kantarelli, musta torvisieni, suppilovahvero, tai herkkutatti
50 g voita
100 g kuorittua sipulia isoina paloina
100 g  kuorittua juuriselleriä isoina paloina
50 g kuorittua palsternakkaa isoina paloina
5 dl kanalientä
1 dl kuivaa sherryä
1 rkl hienoa merisuolaa
1 tl jauhettua mustapippuria
2 dl kuohukermaa

Tee näin

Ota neljännes sienistä sivuun, paloittele ne pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla keiton koristeeksi.

Paista loppuja sieniä kattilassa matalalla lämmöllä, kunnes neste irtoaa sienistä. Haihduta neste noin puoleen ja lisää juurekset sekä sipuli. Paista kunnes sipuli alkaa olla läpikuultava.

Lisää sherry, kanaliemi ja mausteet. Keitä keittoa noin 15 minuuttia hiljaisella tulella ja soseuta sen jälkeen sauva- tai tehosekoittimella. Lisää keittoon kerma ja kiehauta.

Tarkista suola, lisää paistetut sienikuutiot ja laita keitto tarjolle.

Voit lisätä keittoon kanalientä, tai maitoa, jos se on liian paksua. Kerman voi myös vaahdottaa kevyesti ennen keittoon lisäämistä, jolloin rakenteesta saa entistä kuohkeamman.