Ainekset (30-40 palaa)

  kiinankaalin vihreitä päällyslehtiä
  vettä, suolaa

Täyte

6 viipaletta Fazer Paahto Kaura tai Täysjyvä
400 g katkarapuja
2 - 3 tomaattia
1/2 sitruunan tai 1 limetin mehu ja kuoriraaste
1/2 dl ruohosipulia silputtuna
2 rkl korianteria silputtuna

Tee näin

Pehmitä kiinankaalilehdet kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä.
Paahda leipäviipaleet, leikkaa kuoret pois ja leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi. Sulata ja valuta katkaravut hyvin. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat pikkukuutioiksi. Yhdistä ainekset. Lisää sitrusmehu, kuoriraaste sekä yrttisilput ja sekoita täyte hyvin, hiukan painellen, niin että saat siitä sopivasti koossa pysyvää.

Vedä pala kelmua työlaudalle ja nosta kiinankaalilehti päälle. Levitä täyte pötkömäisesti lehden päälle ja kääri se kiinankaalin sisään. Kääri kelmu tiukasti ympärille. Tee loput pötköt samoin ja pane kaikki jääkaappiin 2 - 4 tunniksi. Leikkaa pötköt suupalakokoon.

Tarjoa soijakastikkeen ja wasabi–jogurttikastikkeen kanssa.

Wasabi–jogurttikastike
200 g paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
wasabitahnaa maun mukaan
rouhittua mustapippuria
Sekoita ainekset, anna maustua viileässä 2 tuntia.