Ainekset

1 pkt  Wilhelmiinakeksejä
50g suolatonta voita

Täyte

1 dl  maitoa
1 vaniljatanko 
1 pkt  Fazer valkoinen block-suklaa
2 liivatelehteä
0,5 dl  omenamehua
2 dl  kuohukermaa

Tee näin

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.Liota n 5-10 min.
  2. Halkaise vanilja tanko ja keitä maidon kanssa kiehuvaksi.
  3. Purista vesi mahdollisimman hyvin pois liivatelehdistä ja liota ne kuumaan maitoon. Lisää suklaa myös kuumaan maitoon, sekoita jotta suklaa sulaa hyvin.
  4. Lisää omenamehu ja anna seoksen jäähtyä, n 25 asteeseen, jotta tuntuu vielä hieman haalealta.
  5. Wilhelmiinat ja voisula tehosekoittimeen , sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa tasapohjainen ( irtoreunainen vuoka, pohja vuorattu leivinpaperilla ) taikinalla.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se jäähdytettyyn maito-suklaa seokseen varovasti. Kaada seos vuokaan ja jäähdytä jääkaapissa yön yli tai väh 4 tuntia.


Kakku kestää hyvin myös pakastuksen.


Tarjoile kotimaisten kesän marjojen tai soseiden kanssa!