Kahvin pinnalla koreileva maitosydän on ystävänpäivän aamiaisen takuuvarma yllätys.

Kluuvikadun Karl Fazer Cafén barista Tony Kaikkonen näyttää, kuinka kaunis sydän syntyy espressokoneella myös kotona.

Kahvin valmistus

Pyyhkäise gruppo, eli espressolaitteen irrotettava kahva, puhtaaksi vanhoista kahvin muruista. Grupossa olevaan suodatin pesään annostellaan espressokahvijauhe.

Jauha kahvi tuoreista pavuista. Eri kahvilajikkeita on lukuisia ja eri makuja on hyvä kokeilla juuri sen oikean kahvisävyn löytymiseksi.

Paina kahvi tasaiseksi käyttäen apunasi stamperia. Älä kuitenkaan käytä liikaa voimaa, sillä kahvi pakkautuu muuten liian tiiviiksi ja grupon nokat saattavat vääntyä.

Tasaiseksi painettu kahvin pinta takaa herkullisen espresson, eli valmista seuraavaksi kahvi.

Kaada tämän jälkeen maito vaahdotuskannuun. Jämäkkä vaahto syntyy helpoiten käyttämällä täysmaitoa. Vaahdota maito suuntaamalla höyry kannun reunanmyötäisesti, jolloin maito pääsee pyörimään kannussa.

Tiedät maidon olevan tarpeeksi lämmintä, kun pystyt enää vaivoin pitämään sormesi kiinni kuumassa kannussa.

Kopauta vaahdotuskannua muutaman kerran pöytään, jotta ilmakuplat häviävät. Vaahto saa sopivan koostumuksen kiillottamalla, eli pyörittämällä maitovaahtoa kannussa.

Kahviin muodostettavan sydämen valmistus aloitetaan kaatamalla maitovaahtoa kahviin keskeltä. Kaada maitovaahto pienellä, jatkuvalla heijausliikkeellä.

Kun kuppi alkaa täyttyä, siirrä maitovana lähemmäs kupin reunaa. Viimeistele sydän vetämällä vana läpi koko vaahdon.

Kruunataksesi kahvihetken asettele kupin reunalle palanen rakkaasi lempisuklaata.