Fazerin kahviloissa tarjoillaan edelleen herkkuja aikojen takaa. 

Kinuskikakku, Bebe-leivos ja perunaleivos ovat olleet Fazerilla tarjolla historian alkuvuosilta 120 vuoden takaa, joskaan tarina ei kerro tarkkaa vuotta.

Voidaan kuitenkin olettaa, että Karl Fazer on tuonut reseptit mukanaan opintomatkoiltaan Pietarista, Berliinistä ja Pariisista ja alkoi valmistaa niitä helsinkiläisrouvien iloksi.

Tiedossa on, että Karl Fazer toi Suomeen Pietarista erityisesti kinuskin reseptin, tämä venäläinen herkku tunnettiin myös nimellä kaimak.

Sacher-kakun esikuva on tietenkin Wienissä ja aikoinaan Fazerilla valmistettiin useampaakin suklaakakkua. Fazerin Sacher-kakkuun yhdistettiin sitten näiden kakkujen parhaimmat ominaisuudet: ihanan paksu suklaakuori, raikas hillo ja mehevä suklaakreemitäyte. Kakku on kunnianosoitus myös wieniläiselle kahvilakulttuurille, josta on perintöä mm. tapa nauttia kylmää vettä kahvin kanssa.

#fazerintarina