Tunnetko suosituimpien lähikaupassasi käsin tehtyjen Fazer-leipien ominaisuudet? Yhdistä alla olevat väitteet kuvan leipiin.

1. Viikonlopun herkutteluleipä, joka pitää sisällään yllättäviä sattumia.

2. Rohkeasti paistettu, hapanjuureen leivottu täyteläisen makuinen sekaleipä.

3. Vahvakuorinen, ranskalaistyyppinen leipä, jossa on kostea sisus.

Tiesitkö, että kaikki leipämme tehdään alusta alkaen käsin paikan päällä pitkällä patalevolla tai taikinajuurta käyttäen, jolloin leivän maku ja säilyvyys paranevat.

Leipätaikinat lepäävät 2-16 tuntia tuotteesta riippuen. Aromikkaan makunsa leipä saa ilman lisäaineita. ”Rohkealla” paistolla luodaan rapea kuori – sisus on täyteläistä ja leipä pysyy oman kuorensa avulla juuri sopivan kosteana. Leipien jauhot tulevat Fazerin omasta myllystä.

Oikeat vastaukset:

1. Cashew-karpalociapatta
2. Ruvido
3. Paesano