Käsin leivottu pitkään levännyt taikina muuttuu leipuriemme käsissä maukkaaksi ja pitkään säilyväksi artesaanileiväksi.

Leipurimme paneutuvat työhönsä sydämellä ja herkkyydellä. Toisinaan se vaatii lempeyttä, joskus voimaa ja määrätietoisuutta, kuitenkin aina rakkautta omaa työtä kohtaan.

Jokainen työvaihe raaka-aineiden valinnasta leivän paketointiin vaatii paitsi tarkkuutta myös suurta intohimoa käsityötaitoa kohtaan. Uskomme, että oman myllyn parhaat jauhot sekä puhtaat raaka-aineet ovat tuoreen ja maukkaan leivän tärkeimmät ainekset.

Tarkoin varjeltujen reseptiemme lisäksi kiviarinauuni sekä pitkä kohotusaika ovat rapeakuoristen ja sisältä pehmeiden ja kuohkeiden leipiemme salaisuus.

Annamme taikinan levätä rauhassa ja pitkään ennen kuin ryhdymme leipomaan sitä. Pitkä, rauhallinen vaivaaminen nostaa parhaat aromit ja maut esiin ja antaa leivälle upean kuohkean rakenteen.

Näin leipäsi säilyy parhaiten:

Leipä maistuu parhaalta tuoreena. Paperipussiin pakattuna leivän kuori pysyy rapeana. Seuraavana päivänä voit lisätä muovipussin paperipussin päälle, niin leipä pysyy sisältä pehmeänä pidempään.

Vinkki:

Jos haluat pakastaa leipäsi, viipaloi se ensin.