Seinäjoen näyttävän kaupunginteatterin on suunnitellut arkkitehti Alvar Aalto. Valkoinen teatteritalo sijaitsee Aallon suunnittelemassa hallinto- ja kulttuurikeskittymässä, Aaltokeskuksessa. Kuudesta rakennuksesta muodostuva keskus houkuttelee ihmisiä ympärivuotisesti tutustumaan rakennustaiteelliseen kokonaisuuteen. Teatterin lisäksi keskukseen kuuluvat Lakeuden Risti -kirkko, seurakuntakeskus, valtion virastotalo, kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto sekä kaupungintalo.

Aalto suunnitteli teatteritalon piirustukset jo vuonna 1968. Piirustukset päivitettiin nykyisen teatteritoiminnan vaatimalle tasolle arkkitehdin kuoleman jälkeen tarkasti Aallon yleissuunnitelman mukaan. Teatteritalo valmistui vuonna 1987Aallon toisen puolison ja arkkitehdin Elissa Aallon johdolla.

Teatteritalon valoisia ja avaria aulatiloja sisustaa Aallon suunnittelemat, Artekin kauniit design-tuotteet. Artekin kalusteet ja valaisimet edustavat ajatonta, tyylikkäästi ikääntyvää tyyliä, joka viehättää sukupolvesta toiseen. Talon lattiapintoihin arkkitehti käytti Öölannin kalkkikivilaattoja, joissa voi nähdä fossiiliesiintymiä ja kalanruotoja. Vaalea, keraaminen sauvotus peittää kauniisti rytmittyvää pintaa talon julkisivussa. Näyttämötiloja rakennukseen suunniteltiin neljä. Päänäyttämönä toimii suunnittelijan nimeä kantava Alvar, pienenä näyttämönä Elissa sekä lisäksi intiimit Verstasteatteri ja teatteriravintola.

Aaltoa pidetään yhtenä Suomen merkittävimmistä arkkitehdeista, jonka tuotantoa on nähtävillä laajasti myös ulkomailla. Aalto tunnetaan funktionalistina, jonka suunnittelutyö kohdistui yksinkertaisiin ja toimiviin rakennuksiin. Innovatiivinen ja radikaali arkkitehti syvensi pitkäjännitteisesti puuntaivutustietämystään runsaiden kokeilujen avulla. Aallon ainutlaatuiseen, kuuden puuntaivutusreliefin kokoelmaan voi tutustua teatterin aulatiloissa.