Keskiaikaiset pidot Turun linnassa

Keskiaikaiset pidot sijoittuvat myöhäisen suomalaisen keskiajan ja uuden ajan välimaastoon, Juhana-herttuan aikaan, v 1557, jolloin linnaa remontoitiin ja laajennettiin merkittävästi, mm Eteläinen sali on peräisin tuolta ajalta. Koska kyseessä on rahvaan juhla, rikkoutuvia posliinilautasia ei käytetä, vaan lautasen virkaa toimittaa kuiva ruisleipä. Haarukkaa käytettiin ruokailuvälineenä vain Etelä-Euroopan hoveissa, pohjolassa syötiin sormin ja veitsen avulla sekä lusikalla ja niin tehdään myös linnan Keskiaikaisissa pidoissa.

Keskiaikaiset väen pidot
Tervamestarin silakoita
Linnan savulohta
Kananmunia
Metsäsienisalaattia
Kotijuustoa
Leipää paakarin korista ja voita
***
Lammasbratwursteja ja sinappia
Uunissa paahdettuja kukonkoipia
Hunajaisia juureshaudikkaita
***
Puolukkavaahtoa

Keskiaikaiset voudin pidot
Tervamestarin silakoita
Linnan savulohta
Graavattua siikaa sinappisessa piparjuurikastikkeessa
Metsäsienisalaattia
Kotijuustoa
Leipää paakarin korista ja voita
***
Glaseerattua possun niskaa
Uunijuureksia
Smetanassa haudutettua hapankaalia ja pekonia
***
Omenapaistosta ja kanelikermaa

Renessanssimenu
Linnan savustettua lohta
Hiilisilakoita
Siianmädillä koristeltuja kananmunia
Maalaisjuustoa
Savustettua siankylkeä
Graavattua siikaa sinappikastikeessa
Paakarin leipänyytti
* * *
Linnan makkaroita
* * *
Yrttisinapilla kuorrutettua lampaanpaistia
Uunijuureksia ja haudutettua mausteista punakaalia
* * *
Uuniomenoita rapean taikinakuoren alla
Kanelikermaa
* * *
Kahvia ja haudutettua teetä