Ingredienser

Tårtbotten

4 st ägg
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
0,5 dl kakaopulver
1 tsk bakpulver

Fyllning

1 dl jordgubbsylt
2 dl grädde
1 dl crème fraîche eller kvark
200 g naturell färskost
1 dl vanligt eller jordgubbs florsocker
50 g Marianne Crush

På ytan

1 pkt Carneval-kex

 

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och socker tills det blir pösigt.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Veva sedan ner i socker och ägg blandningen.
  3. Bred ut smeten på en ungsplåt med bakplåtspapper. Grädda i en 225 grader varm ugn i ca 6 minuter tills ytan fått en fin brun färg. 
  4. Stjälp över rulltårtsbottnet på ett sockrat bakplåtspapper och kyl ner.
  5. Vispa grädden och blanda sedan i crème fraîche, färskost och florsocker. Dela blandningen i två, och blanda ner Marianne Crush i den ena halvan. 
  6. Sprid först ut jordgubbssylten på kakbottnet och sedan choklad-grädd blandningen. Använd bakplåtspappret som hjälp för att rulla kakbottnet till en rulle.
  7. Lyft rulltårtan på ett serveringsfat och sprid ut resten av gräddblandningen ovanpå. Placera rikligt med Carneval-kex på ytan.
  8. Servera direkt.