Ingredienser

Botten:

1 påse (175 g) Fazer Kexsmulorcuit
1 burk (125 g) frukt- eller bärpuré, t.ex. nypon eller äpple i barnmatsburk

Fyllning:

3 dl vispgrädde
1 dl glukossirap
4 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

  Exempelvis färska bär, ätliga blommor eller myntablad

Gör så här

Blanda kexsmulor och frukt- eller bärpuré och tryck ut blandningen på botten av en springform klädd med bakplåtspapper.
Vispa grädden. Tillsätt glukossirap, turkisk yoghurt och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet och fördela smeten i formen med en sked. Täck formen med folie och låt tårtan stå i frysen i minst fyra timmar.
Garnera tårtan med färska bär och till exempel ätliga blommor eller myntablad.

Tips! Du kan tillaga tårtan i god tid före serveringen och låta den stå i frysen. Om tårtan är helt fryst, ta ut den i rumstemperatur så att den får mjukna lite cirka 15 minuter före servering.