Ingredienser (en ugnsplåt)

Botten:  
200 g smör eller margarin
4 ägg
3 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk Fazer Cacao-kakaopulver
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Frosting:  
0,25 dl grädde
0,25 dl starkt kaffe
400 g Fazer Hushållschoklad
Garnering:  
  hackad choklad/kokosflingor/hackade Fazer Omar-gräddkarameller/hackade salta nötter

Gör så här

Smält smöret. Vispa ägg och socker till ett pösigt, ljust skum. Blanda de torra ingredienserna. Sikta ned mjölblandningen och tillsätt turvis fett och mjölk i smeten under försiktig omrörning. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll smeten jämnt över plåten. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter. Hacka önskad garnering. Mät upp grädde och kaffe för frostingen i en mikrotålig bunke. Hacka ned chokladen i blandningen. Värm i mikro på halv effekt i 30 sekunder. Fortsätt att värma 10 sekunder åt gången och rör om mellan varven tills blandningen är jämn. Om du vill ha en fluffigare frosting, tillsätt grädde en matsked åt gången och rör till en jämn smet tills den är lagom tjock. Bred ut chokladfrostingen på tårtbotten, garnera på önskat sätt och skär i bitar.