Ingredienser (4 portioner)

1 st röd paprika
500 g körsbärstomater
1 st lök
3-4 st vitlöksklyftor
3 msk smör
1/2-1 tsk krossad chili
1 msk socker
7 dl  vatten
3 msk hummer- eller fiskfond
150 g Apetit Maritim stora räkor
1 dl hackad basilika

På ytan

4 skivor Fazer Paahto Vete
4 skivor getost

Gör så här

Skär paprikan i två delar, ta bort fröna, och skär i rejäla klyftor. Lägg paprikan och tomaterna i en ugnsform, och rosta i en 250 gradig ugn i ca 10 minuter tills de fått färg. Skrapa bort paprikans mörka skal med en kniv. Hacka löken och vitlöken. Värm upp smöret i en kastrull och fräs löken och vitlöken några minuter. Tillsätt den krossade chilin och sockret och fräs några minuter till. Tillsätt sedan tomaterna, paprikan och vattnet. Smaksätt med fond. Småkoka på låg värme i tio minuter. Lägg i räkorna och basilikan. Låt sjuda ännu i fem minuter. Smaka, och krydda vid behov med salt och socker.

Sleva soppan i ugnståliga serveringsskålar. Rosta Fazer Paahto –bröden och placera ovanpå soppan i skålarna. Lägg skivad getost ovanpå bröden. Gratinera i ugnen, på grill-läget, i ca 5 minuter tills osten fått färg. Servera soppan direkt, så att rostbröden inte mjuknar och blandas in med soppan.