Ingredienser (4 portioner)

Vitlökstriangelbröd

6 skivor FazerPaahto Vete -bröd
3 msk smör
2-3 st vitlöksklyftor

Sallad

100 g färska spenatblad
100 g rädisor
100 g sockerärter eller frysta gröna bönor
en halv gurka

Marinerade flodkräftor

170 g Apetit Maritim Flodkräftsstjärtar
1/2 citron, i klyftor
3 msk olja
1 msk honung
2 msk färsk körvel, eller 2 tsk torkad

Gör så här

Förbered marinaden först. Tvätta citronen noggrant och skär i klyftor. Blanda ihop citronklyftor, olja, honung och örter i en skål. Pressa saften ur citronklyftorna med en slev. Blanda i flodkräftsstjärtarna. Låt marinera i kylskåpet åtminstone en timme. Skär Fazer Paahto –brödet i trianglar. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Smält smöret i en stekpanna, och lägg i vitlöken och brödtrianglarna. Stek några minuter så att bröden blir frasiga och gyllenbruna.

Skölj spenaten i en sil och låt vattnet rinna av. Skala och skiva rädisorna och gurkan. Sprid ut spenatbladen, sockerärterna, rädisorna och gurkskivorna på ett salladsfat. Lägg på de marinerade flodkräftsstjärtarna. Placera vitlökstriangelbröden längsmed salladsfatets kanter. Häll på av marinaden som salladsdressing.