Ingredienser (30-40 bitar)

  de yttre gröna bladen av kinakål
  vatten, salt

Fyllning

6 skivor Fazer Paahto Havre eller Fullkorn
400 g räkor
2-3 st tomater
1/2 citron saft och rivet skal (eller 1 lime)
1/2 dl hackad gräslök
2 msk hackad koriander

Gör så här

Mjuka upp kinakålens blad i kokande saltvatten.
Rosta brödskivorna, skär bort kanterna och skär skivorna i små kuber. Tina räkorna och låt vattnet rinna av ordentligt. Halvera tomaterna, skär bort kärnorna och skär i små kuber. Blanda ihop ingredienserna. Häll i citronsaften, det rivna citronskalet och de hackade örterna. Blanda fyllningen väl, och pressa ihop den försiktigt så att den håller ihop.

Täck in ett skärbräde i plastfolie och bred ut kinakålsbladen. Lägg fyllningen i en avlång form mitt på kinakålbladet och rulla in i kålbladet. Linda plastfolien hårt runt rullen. Gör de övriga rullarna på samma sätt och placera alla i kylskåp i 2 - 4 timmar. Skär sedan rullarna till lämpliga munsbitar.

Servera med sojasås och wasabi-yoghurtsås.

Wasabi–yoghurtsås
200 g tjock turkisk eller grekisk yoghurt
wasabipasta enligt smak
malen svartpeppar

Blanda ihop ingredienserna, låt dra sig i kylskåp i 2 timmar.