Ingredienser

Pajdeg

3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
125 g smör
3/4 dl socker
1 ägg

Fyllning

3 ägg
300 g riven Västerbottensost
2 dl vispgrädde
1 dl lättmjölk
1 tsk salt 
1/2 tsk malen svartpeppar

Gör så här

Blanda mjöl och salt och nyp ihop med smöret. Tillsätt ägget och blanda försiktigt så att degen inte blir seg. Låt pajdegen vila i kylen i en halvtimme.

Tryck ut degen i ett 0,5 centimeter tjockt lager i en smord pajform (24 cm i diameter). Nagga med gaffel. Förgrädda pajdegen i 10–15 minuter i 200 grader.

Riv osten. Blanda ihop resten av fyllningens ingredienser, tillsätt osten och blanda till en jämn smet. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda i 200 grader i ungefär en halvtimme.
Pajen är klar när fyllningen har stelnat och fått en vackert brun färg.