Ingredienser

När man firar fastlagen i Finland firar man maslenitsa i Ryssland. I den slaviska mytologin är maslenitsa en högtid där man firar vinterns och mörkrets förestående slut. Senare har högtiden blandats med ortodoxa inslag, men en sak är oförändad: man får äta gott!

Under högtiden dukar ryssarna ofta festbordet med blinier, ryska plättar. I stället för blinier kan du servera Vuoksen Rispiroger. Traditionella blinifyllningar passar utmärkt även på de små pirogerna. Välj dina favoriter bland fyllningarna eller bjud in vänner och duka bordet med många olika fyllningar så att alla fastlagsgäster kan toppa pirogerna på sitt eget sätt.

Vuoksen Rispiroger med ryska fyllningar

Vuoksen Rispiroger
smetana
rom eller kaviar
kallrökt lax i tärningar
hackad rödlök
finhackad dill
rysk saltgurka eller cocktailgurka
honung

Gör så här

Värm Vuoksen Rispirogerna före servering i 10–15 minuter i ugnen i 150 grader på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.

Duka upp fyllningarna i små skålar.

Varje gäst kan själv välja fyllningar till sina Vuoksen Rispiroger.