Ingredienser

Venedig är känt för sina hundratals kanaler och små öar, men även för sin karneval som infaller under fastlagen. Karnevalen i Venedig är en av de äldsta i världen, i denna italienska stad har man nämligen firat karneval alltsedan 1000-talet.

Karnevalsfirarna i Venedig döljer vanligen sina ansikten bakom gåtfulla masker. I äkta venetiansk karnevalsanda kan du trolla fram en godsak som kanske med finländska ögon sedd förefaller vara en vanlig fastlagsbulle, men vars smak kan överraska. Trots utseendet är det inte fråga om en söt bulle, utan en salt godbit.

Fira fastlagen genom att locka med en kompis till pulkabacken eller skridskobanan och packa ned venetianskinspirerade salta bullar som matsäck.

Gåtfulla fastlagsbullar i sann venetiansk karnevalsanda

Du behöver:

  • Fazer Havresemlor eller Fazer Alku Havrebitar
  • färskost
  • italiensk salami
  • soltorkade tomater
  • (vetemjöl för garnering)

Gör så här

Rör färskosten mjuk och fyll den i en spritspåse med en sked. Lägg salami och soltorkade tomater mitt på den undre brödhalvan. Spritsa färskost kring kanterna. Lägg på den övre brödhalvan och sikta över lite vetemjöl om du vill.