Nästan alla Fazer-bröd bakas i Finland. Varje dag tillverkar vi över 200 bageriprodukter. Finländarnas favoritprodukter, så som Puikula, Fazers rostbröd och Fazers havrelinbröd, tillverkas med inhemskt arbete och kunskap runt om i Finland. 

Fazer sysselsätter över 1 300 finländare i sina bagerier. Vi bakar i sex bagerier och 46 närbagerier. Våra bagerier finns i Hyvinge, Vanda, Lahtis, Villmanstrand, Uleåborg och Ulfsby. I närbagerierna som finns i butikernas utrymmen börjar bagarna dagen med att göra deg och bakar sedan färskt bröd varje dag inför konsumenternas ögon, med respekt för handbakningens traditioner.

Färskt, ugnsvarmt bröd intresserar kunderna mer och mer. Fazer vill också erbjuda brödvännerna ny inspiration: Vi testar nu konceptet Bagarens torg, där största delen av bröden tillverkas i Lahtis och gräddas på plats i butiken.

AV FAZERS PRODUKTER ÄR ÖVER 95 % INHEMSKA

Undantagen är de förgräddade produkterna som importeras till Finland, de franska baguetterna och en del av det frysta utbudet. Vi bakar också största delen av de frysta produkterna i Finland.