Ingredienser

Caesarsås

2 äggulor
3 ansjovisfiléer
1 finhackad vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
2–3 dl rypsolja

Lägg äggulor, ansjovisfiléer, hackad vitlök och riven parmesan i en skål och blanda till en jämn massa i en mixer. Häll försiktigt olja i blandningen i en tunn stråle tills blandningen börjar få majonnäskonsistens. Smaka av med salt vid behov.

Alternativt caesarsåsrecept:

Caesarsås (färdig majonnäs)
3 ansjovisfiléer
1 finhackad vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
3 dl majonnäs

Lägg ansjovisfiléer, hackad vitlök och riven parmesan i en skål och blanda till en jämn massa med en stavmixer. Tillsätt majonnäs och rör om. Servera med romansalladsblad, kyckling och bröd.

Tillredning av kycklingfiléerna

2 bröstfiléer av majskyckling (eller vanlig kyckling)
salt, svartpeppar
3 msk olivolja

Krydda filéerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och stek filéerna i olivolja på båda sidorna i 3−4 minuter eller tills filéerna är gyllenbruna på båda sidorna. Skär filéerna i skivor och servera.

Krutonger

2−3 bitar mörkt Fazer Puikula-bröd
1 msk olivolja

Skär brödet i små tärningar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt brödtärningarna. Sänk värmen och stek brödtärningarna under ständig omrörning tills de är knapriga. Lägg brödbitarna på hushållspapper en stund så att överloppsoljan absorberas.

Rosta bröden och lägg upp romansallad och kycklingfiléskivor på dem. Garnera med caesarsås, riven parmesan och krutonger.

 

Gör så här

 

Bröd