Ingredienser

Dillgravad sik

1 sikfilé
½–¾ tsk salt
en nypa socker
en nypa krossad svart- eller vitpeppar
1 msk hackad dill

Fräst fänkål

1 fänkål
1 msk olja
  salt, honung

Marinerad broccoli

1 (300g) broccoli
  vatten, salt
1 msk olja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
  peppar
  färskdragon

Gör så här

Dillgravad sik

Skär sikfilén snett i tunna skivor, ända upp till skinnet. Placera skivorna på ett fat. Strö på salt, socker, peppar och hackad dill. Låt stå i 15 minuter.

Fräst fänkål

Skär fänkålen, ta bort den hårda rotändan med två sneda snitt. Strimla halvorna. Lägg oljan och strimlorna i en panna. Värm upp på svag värme, tills skivorna har mjuknats litet grann. Smaksätt med en nypa salt och honung.

Marinerad broccoli

Lösgör blomställningen av broccolin och koka upp i vatten smaksatt med salt i cirka 3 minuter. Sila bort vattnet och kyl av blomställningen snabbt med kallt vatten. Skär blomställningen i skivor, häll på olja, vinäger och honung. Smaksätt med peppar och dragon.

IDÉER FÖR PARTYBITARNAS TOPPINGAR

Skinka och melon

färskost eller margarin
grön sallad (t. ex maché) eller vattenkrasse
honungsmelon
lufttorkad skinka 

Sik och fänkål

färskost
dillgravad sik*)
fräst fänkål*)
tofu
rucola
kallrökt tofu i skivor, stekta eller grillade
groddar eller groddblandning
(ätbara blommor)

Blåmögelost och svartvinbärssylt

blåmögelost
ananas
svartvinbärssylt
valnötter

Marinerad broccoli och skinka

senapsskinka eller rostbiff
marinerad broccoli*)
rödlök
oregano