Maitosuklaata

Hur förvarar man choklad? Kan man smälta choklad i mikron? Svar på dessa frågor får du i denna artikel.

Bevara chokladens smak länge

Choklad förvaras bäst i ett svalt och torrt skåp. Helst i försluten originalförpackning, eftersom kraftiga dofter kan förändra smaken på chokladen.

Kylskåpet är inte den rätta förvaringsplatsen för choklad, eftersom fuktigheten och kylan kan påverka chokladens utseende när den tas ut i rumstemperatur.

Smält choklad i lugn och ro

Du kan smälta choklad antingen i mikron eller i vattenbad.

Mikro: Dela chokladen i jämnstora bitar. Smält på svag effekt i mikron i en halv minut i taget och rör om ibland tills chokladen har smält helt.

Vattenbad: Dela chokladen i jämnstora bitar och lägg dem i en skål av rostfritt stål som är lite större än kastrullen under. Koka upp en liten mängd vatten och lyft bort kastrullen från plattan. Placera den rostfria skålen ovanpå kastrullen och rör lugnt om i chokladbitarna tills chokladen smälter.

Undvik kontakt med vatten

Smält choklad är känslig. En liten mängd vattenånga eller en vattendroppe kan göra chokladen grynig. Torka alla kärl omsorgsfullt innan du lägger choklad i dem. Glöm inte att torka händerna.