Oululainen Efterugnsbröd har bakats enligt samma recept alltsedan 1947. I år fyller brödklassikern 70 år och är en av Fazers Finland 100-produkter. Jubileumsåret till ära får Oululainen Efterugnsbröd nya mörka och något söta Efterugnsbit vid sin sida: nyheten Oululainen Jubileum Efterugnsbit lanseras i butikerna i februari 2017.

Uppfinningsrik bagare 

Oululainen Efterugnsbröd skapades på Oululainens bageri under efterkrigstiden då det rådde brist på livsmedel. Bagerimedarbetaren Anne Kaitanen hade lagt hålkakor i ugnen för att grädda dem i eftervärmen och på så sätt utnyttja all energi. Resultatet av den långa gräddningen i låg temperatur var ett efterugnsbröd med kraftig smak och mörk skorpa. Denna ursprungliga hålkaka har under 70 års tid sålt i över en halv miljard exemplar.

Råvaran är 100 % inhemsk råg

Orsakerna till Oululainen Efterugnsbröds popularitet är lika entydiga som brödet självt: äkta tavastländsk surdeg, rejäla råvaror, lång gräddning och 100 % inhemsk råg. Oululainen Efterugnsbröd är det första rågbrödet med 100 % inhemsk råg som säljs i riksomfattande skala i Finland. Oululainen Efterugnsbröd bakas på Fazers bageri i Lahtis.

År 2016 utsåg finländarna varumärket Oululainen till det tredje mest hållbara varumärket i Finland. (Källa: undersökningen Sustainable Brand Index 2016)

Produktinformation:

Oululainen Jubileum Efterugnsbit 330 g, 6 st.

  • Efterugnsbröd med en kraftig smak av råg och en aning sötma från rågmalt
  • Ingredienser: fullkornsrågmjöl, vatten, rågmaltextrakt, jäst och salt
  • Lättanvänt, portionsbitar à 55 g
  • Fiberrikt, 17 %
  • Utan tillsatsämnen
  • Bakat i Finland av 100 % finländsk råg

Produkten har Gott från Finland-svanmärket.