Ingredienser

Botten

173 g (1 rulle) Marianne-kex

Fyllning

4 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
1 dl pudersocker
  saften av 1 citron
1 dl Marianne Crush
2 dl tranbärssylt
6-8 små vita maränger

Dekoration

6-8 små vita maränger
  tranbär

Gör så här

Hacka kexen till bitar med en kniv. Klä en springform (diameter 18 cm) med höga kanter med bakplåtspapper och bred ut kexbitarna på botten.

Vispa grädden. Blanda färskost, florsocker, citronsaft och Marianne Crush. Vänd ned vispgrädden i blandningen.

Häll häften av fyllningen på kexbotten. Fördela tranbärssylt med en sked i ett lager på fyllningen. Lägg krossad maräng på sylten. Tillsätt slutligen resten av ostfyllningen. Tryck ett par krossade marängbitar på ytan och klä försiktigt in parfaiten med folie. Låt stå i frysen i ett dygn. Ta ut parfaiten i rumstemperatur en stund och lösgör den försiktigt från kanterna med en kniv.

Strö över krossad maräng och tranbär.