Ingredienser

Botten

1 rulle (170 g)  Fazers traditionella pepparkakor
75 g smör

Fyllning

4-5  gelatinblad
400 g naturell färskost
250 g kvarg
1 dl  vispgrädde 
1,5 dl socker
2 tsk  vaniljsocker 
1 tsk pepparkakskrydda
1 citron saften

För dekoration

  maräng
  Fazer Pepparkakspar-kex

Gör så här

Finfördela pepparkakorna i mixer till fint pulver. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, klädd med bakplåtspapper.

Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Blanda färskosten och kvargen. Vispa ner grädde, socker, vaniljsocker och pepparkakskrydda i blandningen. Blanda till en jämn smet. Krama vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i upphettad citronsaft. Häll ner gelatinblandningen i fyllningen i en tunn stråle medan du hela tiden rör om.

Fördela fyllningen på pepparkaksbottnen. Täck formen med plastfolie och låt stelna i kyl i 3-4 timmar eller över natten. Dekorera kakan med krossade maränger. Gör ”snödrivor” av krossad maräng på kakans yta och placera pepparkaksgubbarna och –gummorna mellan drivorna.

Jouluinen juustokakku Piparipari