Ingredienser

4 st Fazer Alku Fröbröd
1 lök
1 msk smör
300 g spenat eller bladkål
  salt
  peppar
250 g körsbärstomater
6 dl mjölk
8 ägg
150 g gruyère ost
50 g parmesan ost
2 tsk dijon senap

Gör så här

Hacka löken och bryn den i smör tills den mjuknat. Tillsätt spenaten eller bladkålen och låt steka en stund. (Ifall du använder bladkål, avlägsna bladskaften innan användning.) Smaksätt med salt och peppar.

Skär Fazer Alku Fröbröd i ett par centimeters kuber. Skär itu körsbärstomaterna. Riv osten.

Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem. Tillsätt mjölk, senap och den rivna osten. Rör om.

I en ugnstålig form, blanda ihop brödbitarna, körsbärstomaterna samt lök-spenat blandningen. Häll på ägg och mjölk blandningen. (Ifall du gör stratan kvällen före, täck över formen med plastfolie och ställ i kylskåp över natten.)

Grädda stratan i 45 minuter i 180 grader.