Ingredienser

Botten

125g margarin
1 dl socker
2 st äggulor
1½ dl vetemjöl
2 msk Fazer Cacao -kakaopulver
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Maräng

2 st äggvitor
1½ dl socker

Fyllning

2 dl vispgrädde
1 pkt vaniljfärskost
1 msk socker
1 dl Fazer Wiener nougat crush
5 dl hallon eller andra sommarbär

Garnering

  florsocker

Gör så här

Värm upp ugnen till 175 grader. Vispa upp det mjuka margarinet och sockret. Tillägg äggulorna en åt gången, medan du vispar ordentligt. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt i smeten, växelvis med mjölken. Bred ut smeten till en platta (25 x 30 cm) på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Vispa upp äggvitorna till hårt skum. Sätt i sockret i små partier, medan du vispar hela tiden. Bred ut marängmixen på degen. Garnera figurer i ytan med en sked. Grädda tårtan i den nedersta delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna.

Vispa upp vispgrädden. Tillsätt färskost, socker och Wiener nougat -crush. Skär tårtan i två delar. Bred ut fyllningen på den ena delen, och lyft den andra ovanpå som ett lock. Garnera med pulversocker.

Tips! Wiener nougat -britakakan är som bäst när den avnjuts färsk. Baka den på festdagens morgon. Prova också Fazer Marianne Crush