Vuonna 1928 Oy Karl Fazer Ab jälleen laajensi liiketoimintaansa. 1927 ostettiin Hangossa toimivan Suomalais-Englantilaisen Biscuittitehtaan kaikki osakkeet, ja tammikuun 1. pnä 1928 uusi omistaja ryhtyi johtamaan tehtaan tuotantoa. Keksi ei sinänsä ollut mikään uusi valmiste toiminimi Karl Fazerin tuotanto-ohjelmassa. Vuodesta 1924 keksejä oli valmistettu Helsingin-tehtaassa, mutta Hangon-tehtaan hankkiminen kohotti keksien tuotannon kokonaan toisiin tonnilukuihin kuin aikaisemmin.

Oli oikea ja terve ajatus ryhtyä valmistamaan Suomessa keksejä, joita siihen saakka oli tuotettu maahan Englannista ja Venäjältä. Vuonna 1910 tuontimäärä oli lähes 400 000 kg, sen arvon ylitti 900 000 kultamarkkaa.

Ne henkilöt, jotka elokuussa 1910 perustivat äsken mainitun Hangon-tehtaan 50 000 mk:n osakepääomalla, aloittivat viisaasti ja kaukonäköisesti kiinnittäessään uuden tehtaan teknilliseksi johtajaksi englantilaisen Henry E. Huttonin, joka nuoresta iästään huolimatta oli keksialan etevä ammattimies. Hän oli työskennellyt Englannin eri biscuittitehtaissa sekä tehnyt opintomatkoja Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Hänen johtamanaan ja valvomanaan Hangon-tehdas hankki Englannista keksien valmistukseen tarvittavat koneet. Tehdashuoneisto vuokrattiin Hangon Vuorikadun 15-17:sta. Heinäkuun 26. pnä 1911 tehtaan toiminta alkoi.


Lähde: Karl Fazer 1891 – 1951 Kirjoittanut Victor Hoving 1951.