Ainekset

Pohja

1 pkt Domino-keksejä
50 g margariinia huoneenlämpöisenä
2 tl vaniljasokeria

Täyte

200 g valkoista Toblerone-suklaata
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa

Pinnalle

5 dl tuoreita mansikoita

Tee näin

Pyöräytä pohjan aineet monitoimikoneessa tahnamaiseksi. Painele seos pitkänomaisen (28×12 cm) tai pyöreän (20-22 cm) vuoan pohjalle ja reunaan. Pane vuoka pakastimeen tai jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Pilko Toblerone kattilaan ja sulata suklaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Vatkaa tuorejuusto sileäksi, lisää kerma joukkoon ja jatka vatkaamista kunnes seos on pumpulin kuohkeaa.

Valuta suklaa vaahtoon, sekoita täyte sileäksi ja kaada se pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta huolettomasti ja säilytä kakku jääkaapissa seuraavaan päivään. Toblerone-juustokakun voi myös pakastaa. Viimeistele kakku viipaloiduilla mansikoilla tai muilla marjoilla ennen tarjoamista.

Lisää reseptiin kaksi liivatelehteä, jos teet kakusta korkeamman ja käytät irtopohjavuokaa. Liota liivatteita 5 min kylmässä vedessä. Purista vesi pois ja liuota liivatelehdet 1-2 ruokalusikalliseen vettä tai maitoa. Sekoita vähän jäähtynyt seos hyvin tuorejuustoseokseen.

Vinkki


Voit rouhia pohjan Dominokeksit veitsellä leikkuulaudan päällä. Siirrä murut ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita pehmeä rasva joukkoon.